top of page
  • Writer's picturesimona

Vasariškas varškės tortas su uogomis



Reikės:


20-23 cm skersmens tortinės.


Pagrindui

160g paprastų sausainių, gali būti ir dietiniai

10g sviesto

20ml pieno


Viršui

500g varškės

150ml grietinėlės

150ml pieno

2 v.š. želatinos

150g cukraus (galima keisti medumi, klevų sirupu, stevija ir t.t.)

1 v.š. natūralios vanilės ekstakto

700g braškių ar kitų uogų


Gaminimo eiga:

Pieną šiek tiek pašildykite, bet neužvirinkite (įmerkus pirštą neturėtų būti karštas). Į pašildytą pieną suberkite želatiną ir pamaišykite, kad ištirptų.


Grietinėlę sumaišykite su Jūsų pasirinktu saldikliu bei vanilės ekstraktu ir sudėkite mikseriu išsuktą varškę. Viską gerai išmaišius supilkite pieną su želatina.


Sausainius susmuklinkte ir sumaišykite su sviestu bei pienu. Aš tai padariau labai lengvai pasinaudojus virtuviniu kombainu.


Tortinės apačią išklokite apvaliai apkirptu kepimo popieriumi ir į ją sudėkite paruoštus sausainių trupinius. Ant viršaus pilkite 1/3 paruoštos varškės masės ir išdėliokite 2/3 braškių ar kitų jūsų pasirinktų uogų. Pilkite likusią varškės masę, kad pasidengtų viduje esančios uogos ir dėkite į šaldytuvą, keletui valandų, kad tortukas sustingtų.


Tortui sustingus, jį papuoškite likusiomis uogomis.


Skanaus!





_MG_3091.JPG

Sveiki!

Mano vardas Simona. Esu sertifikuota mitybos ir detoksikacijos konsultantė, turinti holistinį požiūrį į sveikatą per atidžiai subalansuotą mitybą. Pagrindinė mano misija - padėti kitiems tapti liekniems, sveikiems ir energingiems, pasikliaujant sveika, subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu.  

Sveika, liekna ir laiminga visam gyvenimui (elektroninė knyga)

€5.99

ebook 3d 2 optimized.png
bottom of page