top of page
  • Writer's picturesimona

Daržovių kepsneliai su varške


Nors paprastai daržovių kepsnelius kepu keptuvėje, šį kartą nenorėjau užsibūti virtuvėje, tad sugalvojau pabandyti kepti orkaitėje. Taip pat, šaldytuve jau keletą dienų stovėjo nesunaudotas varškės pakelis, tad buvo proga ne tik ją sunaudoti, bet ir praturtinti gaminamą patiekalą baltymais. 

Kepsneliai gavosi, puikaus skonio, kažkiek primenantys, mano šeimos virtuvėje gaminamų cepelinų su varške, įdarą. Nors cepelinų pati niekada nesu gaminusi, žinau, kad mano, mama, tetos, močiutė į varškės įdarą įdeda kiaušinį, svogūnų ir rūkytų lašinukų. Vietoje lašinukų aš naudojau nedidelį gabaliuką rūkyto kumpio, dėl skonio, o Jūs, jei tik norite, juos galite keisti kitais pagardais. Šiam receptui puikiai tinka ir rūkyta lašiša, tačiau jei šių pagardų neturite, arba nenorite, kepsneliai gardūs gausis ir be jų.  


4 porcijoms reikės:

500g cukinijos

2 morkų

250g varškės

2 kiaušinių

3 v.š. viso grūdo speltos miltų (tinka ir kvietiniai, ryžių, žirnių ir kt.)

1 svogūno

1 skiltelės česnako

druskos ir pipirų

50g rūkytos šoninės (nebūtina)


Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. karščio.

Cukiniją ir morką sutarkuokite burokine tarka arba maisto kombainu. Skystį nuo daržovių nusunkite per marlę.

Į dubenį dėkite sutarkuotas ir nusunktas daržoves, varškę, kiaušinius, miltus, susmulkintus svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai sumaišykite. 

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite riebalais. Rankomis formuokite nedidelius kepsnelius, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių. 

Paruoštus kepsnelius patiekite su Jūsų pasirinktomis salotomis ar daržovėmis.


Skanaus!

*Jei norite, kad kepsneliai būtų gelsvi, galima įberti žiupsnelį ciberžolės.

_MG_3091.JPG

Sveiki!

Mano vardas Simona. Esu sertifikuota mitybos ir detoksikacijos konsultantė, turinti holistinį požiūrį į sveikatą per atidžiai subalansuotą mitybą. Pagrindinė mano misija - padėti kitiems tapti liekniems, sveikiems ir energingiems, pasikliaujant sveika, subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu.  

Sveika, liekna ir laiminga visam gyvenimui (elektroninė knyga)

€5.99

ebook 3d 2 optimized.png
bottom of page