top of page
  • Writer's picturesimona

Sveikesnė 'nutella'


Pripažinkime, Nutellos riešutų kremą daugelis labai mėgstame. Tačiau, ne paslaptis, jog didelė dalis jame esančių ingredientų, dažnai vartojant gali būti itin nepalankūs sveikatai.  Aš, nors ir stengiuosi gyventi sveikai, šio gardumyno nežadu atsisakyti, todėl dalinuosi savo sveikesniu, namuose pagaminamu atradimu. 


Norint, šį skanėstą pasigaminti patiems be galingo maisto smulkintuvo arba blenderio, Jums reikės:


2 st. lazdyno riešutų

100g medaus (tinka klevų sirupas arba kitas Jūsų pasirinktas saldiklis)

mažo žiupsnelio druskos

3 v.š. nesaldintos kakavos miltelių 


Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Dėkite riešutus į skardą ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių vis patikrindami, kad per daug neapkeptų. Nuo paskrudintų riešutų galite nuimti luobeles, tačiau tai nėra būtina. 

Paskrudintus riešutus dėkite į maisto smulkintuvą ir malkite apie 10 minučių iki pasidarys tiršta, tepamos konsistesijos masė. Dėkite likusius ingredientus ir malikte dar porą minučių iki viskas susimaišys. 

Paruoštą šokoladinį riešutų užtepą galima laikyti šaldytuve apie 3-4 savaites.

*Šiam receptui maisto smulkintuvas arba blenderis yra būtinas, jei tokio neturite eksperimentuoti su mažiau galingais smulkintuvais nepatarčiau, kadangi ilgą laiką malant riešutus jis gali perdegti arba sugriūti. 

_MG_3091.JPG

Sveiki!

Mano vardas Simona. Esu sertifikuota mitybos ir detoksikacijos konsultantė, turinti holistinį požiūrį į sveikatą per atidžiai subalansuotą mitybą. Pagrindinė mano misija - padėti kitiems tapti liekniems, sveikiems ir energingiems, pasikliaujant sveika, subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu.  

Sveika, liekna ir laiminga visam gyvenimui (elektroninė knyga)

€5.99

ebook 3d 2 optimized.png
bottom of page